Mujić: Sloboda je jedna od kvalitetnijih ekipa prvenstva,očekuje nas težak meč

Košarkaši sarajevske ekipe Bosna Royal sutra će igrati utakmicu protiv tuzlanske Slobode u sklopu 16. kola košarkaške Lige 12 Bosne i Hercegovine

30. Jan 2015. | 16:17 | D.R
35626


Bosna Royal se nalazi na zadnjem mjestu ligaške tabele te se pred njima nalazi imperativ pobjede u svakom narednom meču, ukoliko žele osiguratii opstanak u Ligi 12.

Ipak, košarkaši Bosne Royal u posljednjih nekoliko kola igraju sve bolje, a posebno su to pokazali u prošlom kolu u gradskom derbiju protiv prvoplasiranih Sparsa. Iako su taj susret izgubili, uspjeli su se nositi s najjačom ekipom prvenstva do posljednjih minuta meča.

Mladi košarkaš sarajevskog kluba Ernad Mujić dobro poznaje ekipu Slobode protiv koje je igrao u proteklih nekoliko sezona. Mujić ističe da su Tuzlaci jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi protiv koje neće biti lako igrati.

"Očekuje nas težak susret protiv odlične ekipe, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Prošla dva kola smo igrali na većem nivou nego u prvom dijelu sezone. Vjerujem da će to biti još bolje ako nastavimo trenirati kao do sada", – istaknuo je Mujić i pozvao navijače Bosne Royal da i sutra dođu u Skenderiju i podrže svoj tim u teškom susretu.

Direktor KK Bosna Royal Armin Čengić potpisao je danas ugovor o saradnji s potpredsjednikom udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka FBiH", čime je data podrška ovom humanom projektu, ali i skrenuta pažnja na teške uvjete u kojima funkcionišu sportski kolektivi i udruženja koja žele svojim radom da daju doprinos u razvoju države.

"Na prednjoj strani dresa KK Bosna u prošlosti su stajali logotipi respektabilnih domaćih kompanija. Ove sezone, koja je možda najteža u klupskoj istoriji, KK Bosna nema generalnog sponzora te je mjesto na prednjoj strani dresa ostalo upražnjeno. Uprkos tome, odlučili smo da damo podršku značajnom humanitarnom projektu i skrenemo pažnju na problem s kojim se susreću naši građani, tako da ćemo do kraja sezone na našim prsima nositi logotip udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH'', – rekao je Čengić.

Povodom ovog događaja KK Bosna Royal će do kraja sezone na svim domaćim utakmicama skupljati dobrovoljne priloge navijača, a kompletan iznos će biti uručen udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH". Ovim gestom žele da navijači, igrači i menadžment tima zajednički daju svoj doprinos za izgradnju roditeljske kuće.

(Agencija FENA)

Na vrh