Mulalić: Pobjeda pripada igračima, a poklanjamo je navijačima

Nakon pobjede Željezničara u vječitom derbiju protiv ekipe Sarajeva (1:0), trener ''Plavih'' Edis Mulalić izjavio je da sve zasluge za pobjedu pripadaju njegovim igračima, dok on na sebe preuzima sve što je njegov tim loše uradio

24. Apr 2016. | 21:28 | A.S.
mulalic

Mulalić je naglasio da je Sarajevo odigralo dobar meč  i moglo doći do boljeg razultata, ali da je na stranu Željezničara prevagnula srčanost i borbenost njegovih igrača. Pobjedu je poklonio ”Manijacima” koji su bodrili svoj tim u Tuzli i kada je od Slobode gubio s 3:0.

“Pobjeda pripada igračima, a poklanjamo je navijačima. Mnogo nam znači ova pobjeda, posebno meni. Ja se za ovo pripremam tri mjeseca. Došli smo s planom da pobjedimo i uspjeli smo u tome. Naše ambicije u prvenstvu ostaju iste, želimo u Evropu, ali da to uspijemo morat ćemo pobijediti Zrinjskog”, rekao je Mulalić nakon utakmice.

Trener Sarajeva Almir Hurtić čestitao je Željezničaru na pobjedi, te kazao da je Sarajevo bilo bolji protivnik tokom cijele utakmice.

“Očekivali smo tešku utakmicu. Mislim da smo bili bolji, ali primili smo gol iz situacije kada je lopta dugo putovala što nam se prije nije dešavalo. Kada primite takav pogodak u meču punom pritiska, naboja i emocija, utakmica se okrene u neželjenom smjeru”, izjavio je Hurtić.

Naglasio je da se Sarajevo pokušalo vratiti u igru ali nije uspjelo iskoristili šanse.

“Igrači su se borili, željeli smo dodavanjima doći do gola, ali Željezničar se zatvorio i dosta grubo igrao od početka utakmice, a sudija je to dozvolio. Mislim da je morao na početku utakmice podijeliti veći broj kartona i to mu lično zamjeram. Nismo uspjeli razviti našu igru i da ostvarimo posjed lopte kojim bi došli do gola”, zaključio je Hurtić.

(Agencija FENA)

Na vrh