Musa postigao 45 poena u pobjedi BiH protiv Hrvatske

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u KSC Ilidža u prijateljskom meču pobijedila selekciju Hrvatske rezultatom 99:95

1. Apr 2015. | 20:36 | S.M
38689


Susret je odigran u okviru priprema bh. selekcije za nastup na evropskoj olimpijadi za mlade u Bakuu i evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Kaunasu, koje će biti održano od 6. do 16. augusta.

BiH je u prvom od dva ovosedmična prijateljska meča protiv selekcije Hrvatske došla do pobjede na krilima talentovanog Džanana Muse, koji je postigao 45 poena i devet skokova.

Sani Čampara je dodao 21 poen i četiri skoka, a raspoložen je bio i Aljoša Janković s 15 poena i osam skokova.

U reprezentaciji Hrvatske Darko Bajo je postigao 18, a Toni Nakić i Antonio Jularić po 17 poena.

Od ove generacije, koju s klupe predvodi selektor Emir Halimić, nekadašnji igrač sarajevske Bosne i reprezentacije BiH, očekuju se vrhunski rezultati.

Iste ekipe će odigrati još jedan prijateljski meč sutra u 15.15 sati, također na Ilidži.

U KSC Ilidža večeras od 20.00 sati igraju juniorska reprezentacija BiH i selekcija Crne Gore. Te selekcije će također odigrati dva prijateljska meča, a drugi će biti odigran sutra u 17.00 sati.

Juniori BiH pripremaju se za nastup na evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje će od 23. jula do 2. augusta biti održano u grčkom gradu Volosu.

(Agencija FENA)

Na vrh