Musliu: Vrijeme je da se Albanci ujedine, meni platu ne daje Srbija

21. Apr 2017. | 19:44 | NV
musliju

Predsjednik opštine Bujanovac Jonuz Musliu ostao je pri stavu da hipotetičkoj Albaniji ujedinjenoj sa Kosovom treba dodati i Preševski dolinu koja se danas nalazi u sastavu Srbije.

Musliu tvrdi i da ne prima novac od države Srbije već od Albanaca, prenosi B92.

“Plate? To su takse od Albanaca, ne uzimamo mi pare od Srbije, jer Srbija i ne daje. Vidiš koliko ulaže para u Preševo, Bujanovac i Medveđu. Ovo je tampon-zona, sve je mračno, ovdje nije ništa investirano i to se vidi od Vranja, sve odatle je bijeda”, kaže Musliju.

Musliu je rekao da je “normalno da u EU u jednom paketu uđu Albanija i Kosovo”, ali on smatra da je i “vrijeme i logično” da u tom paketu bude mjesta i za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Na pitanje da li namjerava da podnese ostavku i zbog svojih stavova, i zbog stanja u opštini koju vodi, kaže: “Ako se pripajamo sa Kosovom, svakako, to je onda to”.

Musliu je kazao i da “igra koja se igra na Balkanu” nije dobra, jer se vidi namjera da se region vraća 100 godina unazad.

“Mislim da Evropa treba da drugačije gleda Balkan, da treba da ga razvija, a ne samo da cijepa, muči zemlje kao što su Albanija i Kosovo i druge države”, kaže Musliju.
 

NV / B92 / foto B 92

Na vrh