Na Ilidži održan „Grand Prix BiH“ u kick boxingu: Učestvovalo više od 500 takmičara

19. Feb 2017. | 16:49 | NV
Grand Prix BiH

Jedinstveno sportsko takmičenje „Grand Prix BiH“u kick boxingu za kadete, juniore i seniore jučer je održano u Kulturno-sportskom centru Ilidža, uz veliki broj sportskih radnika i posjetilaca koji su pokazali veliki interes za ovaj događaj.

Na ovom turniru koji je organizirala kick boxing akademija „Ilidža“pod pokroviteljstvom Općine Ilidža i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo je učestvovao 71 klub iz sedam zemalja, BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije i drugih, te više od 500 takmičara.

“Najuspješnija ekipa bila je reprezentacija Makedonije, dok je na tatamiju najbolji bio KBS “Zino” Bihać. Zadovoljni smo kako je prošao cijeli događaj, te smo dobili potvrdu da se radi o jednom od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira kada je kickboxing na prostoru BiH u pitanju. Već sada od strane učesnika nam stižu pohvale za cjelokupnu organizaciju turnira”, kaže Nermin Bašović, trener kick boxing akademije „Ilidža“, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu za seniore u Parizu 2003. godine i sportista godine BiH.

 

NV

Na vrh