Na Jahorini i Bjelašnici visina snijega od 40 do 65 centimetara

Na Jahorini danas pada slab snijeg, a visina snježnog pokrivača je 45-65 centimetara dok je na Bjelašnici visina snijega 40 centimetara

22. Jan 2015. | 09:41 | A.D
35235

Na Jahorini je jutros temperatura bila – 2 stepena. U funkciji su šestosjed Poljice, šestosjed Ogorjelica, lift Poljice, lift Olimpik i baby lift od 09.00 do 16.00 sati. Ne rade Šestosjed Skočine-Prača, dvosjed Poljice, dvosjed Ogorjelica i lift Željo, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Na Babinom dolu na Bjelašnici danas je u funkciji Ski liftovi BX, K1 ( kolijevka), baby liftovi, trosjed i heliodrom.

Na Malom polju na Igmanu pušteni su u rad baby liftovi i dvosjedna žičara, dok su na Velikom polju u funkciji baby lift i staza za nordijsko skijanje.

Noćno skijanje na Bjelašnici je svakim danom, osim nedjelje i ponedjeljka, od 18.30 do 21.00 sat.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 40 cm, a temperatura je -4 stepena. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 93 cm, dok je temperatura -3 stepena.

Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 30 cm, a temperatura je 0 stepeni.

KJKP GRAS obezbijedio je redovnu liniju do Bjelašnice svakim radnim danom i vikendom. Polazak je ispred Zemaljskog muzeja u 09.00, a povratak sa Bjelašnice u 15.30 sati. Cijena povratne karte za odrasle je 7,40 KM, dok je cijena za djecu 3,40 KM.

I kompanija Centrotrans Eurolines od 2. januara uvela je redovnu autobusku liniju Vijećnica – Bjelašnica.

Polazak autobusa je svaki dan u 8.30 sati ispred Vijećnice, usputna stajališta su Katedrala, Park, Marin Dvor, Pofalići, Socijalno, Dolac Malta, Čengić Vila, Otoka, Alipašino Polje, Nedžarići, Dobrinja, Veliko Polje, Bjelašnica, a povratak je zakazan za 16.00 sati.

Autobus će saobraćati do 28. februara, dok će od 1. do 31. marta saobraćati subotom i nedjeljom prema istom redu vožnje. Cijena karte za odrasle u jednom smjeru iznosi 5 KM, dok je povratna karta 7 KM. Cijena autobuska karte za djecu do sedam godina je 3 KM, a povratna karta 5 KM.

Stanje na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman svakodnevno se objavljuje na web stranici www.zoi84.ba , dok stanje na planinama i u Olimpijskom kompleksu Zetra možete pratiti uživo putem online video portala www.ski.ba, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJP ZOI 84.

Na vrh