Na tržnici u Orašju oduzeto 184 kilograma duhana bez akcizne markice UIO

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH, danas su odzeli 184 kilograma rezanog duhana za motanje i pušenje, koji je nezakonito prodavan na Velikoj tržnici u Orašju

25. Sep 2014. | 16:18 | S.M
29158


Duhan je oduzet prilikom provođenja operativne akcije na sedam lokacija (štandova), od osoba koje su vršila promet duhana za pušenje, a koji nije na zakonit način bio označen akciznim markicama UIO.

Protiv osoba koje su na nezakonit način stavile u promet ove duhanske proizvode nadležnom sudu, shodno Zakonu o akcizama u BiH, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka, najavljeni je iz UIO.

Današnja akcija je izvedena u skladu sa Operativnim planom UIO za provođenje operacije „Bijeli merkur 2“, te prikupljenih obavještajnih podataka.

Akciju su izveli službenici UIO iz Odsjeka za provođenje propisa u Regionalnom centru Tuzla, tačnije Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Terenska kancelarija Sjeveroistok Bijeljina.

Ovo je samo jedna od akcija na suzbijanju nelegalne prodaje dujana i duhanskih prerađevina koje će biti izvedene na tržnicama širom BiH, navode iz UIO.

(Agencija FENA)

Oznake: > >

Na vrh