Nakon krađe službenog automobila, ugrožena i sigurnost ministra Mektića

18. May 2017. | 13:27 | NV
mektic nasa patria

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH raspolaže s informacijama o mogućoj ugroženosti ministra Dragana Mektića, kao što raspolaže i sigurnosnim podacima o svim štićenim osobama koje osiguravaju pripadnici DKPT, kazao je za Patriju Mirsad Vilić, direktor DKPT-a.

Kako saznajemo iz sigurnosnih struktura krađa automobila koje je bilo u vlasništvu Ministarstva sigurnosti za sada se ne može dovesti u vezu s prijetnjama prema Mektiću.

OSA BiH je uputila depešu svim policijskim agencijama, u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, objavio je Žurnal. Prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije, s područja BiH i zemalja iz okruženja, pripremaju ubistvo ministra.

Kako nam je pojasnio Vilić Direkcija u ovom slučaju, kao i u svim drugim poduzima različitih mjere i aktivnosti na zaštiti štićenih osoba. Sve se informacije provjeravaju i donosi konačna odluka. Tako se uputi niz prekršajnih, ali i krivičnih prijava spram lica koja upućuju prijetnje štićenim licima. Obično se takve informacije ne plasiraju u javnosti, a što smo saznali nedavno kada je riječ o Bakiru Izetbegoviću. On je od 7. jula 2011. do unazad 10-tak dana ima čak 31 prijetnju.

 

NV / NAP

Na vrh