Naš najbolji atletičar Amel Tuka razgovarao sa Izetbegovićem

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu bh. atletičara Amela Tuku i predstavnike Atletskog saveza BiH, kao i načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića

12. Aug 2015. | 16:57 | S.M
45235


Na sastanku je razgovarano o sve boljim rezultatima u bh. sportu, te o mogućnostima za njihovo dalje unapređenje.

Izetbegović je istaknuo da sportski uspjesi Amela Tuke imaju značaj za naše društvo u cjelini, kao i za dalju afirmaciju Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu.

Uz čestitke Tuki za dosadašnje izuzetne nastupe u okviru prestižnih svjetskih takmičenjima u atletici, Izetbegović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je bh. sport u primjetnoj ekspanziji i da naši državni reprezentativci postižu sve bolje rezultate.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo, te načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, koji su člana Predsjedništva BiH informisali o aktivnostima koje se provode u pripremama za Svjetsko atletsko prvenstvo u Pekingu ove godine.

Sagovornici su se složili da dosadašnji uspjesi bh. sportista trebaju predstavljati dodatni motiv institucijama u Bosni i Hercegovini da značajnije podrže vrhunski sport i sportiste.

(Agencija NAP)

Na vrh