Nawaz Sharif: Malala je ponos Pakistana

Malala Yusafzai, borac za obrazovanje, krunisana u petak Nobelovom nagradom za mir je "ponos Pakistana", prokomentirao je dobitak nagrade premijer Nawaz Sharif u svom saopćenju objavljenom nekoliko minuta nakog vijesti o nagradi

10. Oct 2014. | 14:23 | S.K
29845

Sedamnaestogodišnja Malala, dobitnica zajedno s još jednim aktivistom za ljudska prava Indijcem Kailashom Satyarthijem, sada živi u Velikoj Britaniji nakon što su je teško ranili talibanski fundamentalisti u Pakistanu u oktobru 2012. godine.


Malala u školi saznala da je dobila za Nobelovu nagradu

Pakistanska maloljetnica Malala Yusafzai je bila “u školi kao i obično” u petak ujutro u Birginhamu, u središnjem dijelu Engleske, kada je dobila Nobelovu nagradu za mir

“Ona je u školi, kao i obično” rekla je novinskoj agenciji AFP glasnogovornica preduzeća za odnose s javnošću, Edelman, koje je zastupa. 

Mlada 17-godišnja Pakistanka trebala bi održati konferenciju za novinare kasnije u toku dana.

Ona živi u Birginhamu, gdje je operirana u oktobru 2012. godine nakon što su je talibani u Pakistanu pogodili metkom u glavu.

Nobelova nagrada za mir je dodijeljena u petak pakistanskoj maloljetnici Malali Yusufzai zajedno s Indijcem Kailashom Satyarthijem “za njihovu borbu protiv ugnjetavanja djece i omladine i za pravo sve djece na obrazovanje”.

(Agencija FENA)

Na vrh