Nema istrage o prijetnjama Durakoviću: Ako si lovac ne smiješ biti u krivolovu

3. Jan 2018. | 11:43 | NV
camil durakovic100

Pazi kad budeš u krivolovu da ne zaluta koji metak u tvom pravcu, obrezani vepre – napisao je nedavno korisnik Instagrama pod imenom “Pandaaa1990.” bivšem načelniku Srebrenice Ćamilu Durakoviću.

Duraković je sve prijavio policiji, ali je okružni tužilac iz Bijeljine donio odluku o nesprovođenju istrage. Kako je obrazloženo, s obzirom da je Duraković lovac on neće za vrijeme lovostaja ići loviti, pa tako i ne može biti u krivolovu!

“Ovoliko košta život Bošnjaka u entitetu Republika Srpska. Znači, čovjek mi fino prijeti da će metak zalutati u “krivolovu” (ta prijetnja je legalna), a u lovu mi neće ništa biti, kaže tužilaštvo. Dakle Ćamile, nisi ugrožen! Super! Zaista sada se osjećam mnogo bolje”, napisao je Duraković.

Ranije je Duraković kazao da na savjet prijatelja nije ignorirao ove prijetnje.

“Navikao sam da mi stalno prijete. Ništa novo. Ali, ovoga puta je puno ozbiljnije. Prošle godine slične prijetnje upućene meni zabilježili su u policiji, prije pet-šest godina u kafani mi je čovjek verbalno prijetio… i nažalost, nikada ništa policija nije poduzela. Koliko sam informiran… U ovom slučaju, prijetnje su stigle od jako mladog momka koji je, sudeći po nazivu njegovog naloga na Instagramu, rođen 1993. godine. Javna riječ ima svoju cijenu”, kaže Duraković.

 

NV / NAP

Na vrh