Nermin Nikšić: Zastava sa zlatnim ljiljanima je simbol otpora

Skupovima u Lukavcu i Srebreniku nastavljena je podjela novih članskih kartica i promocija sistema jedan član-jedan glas, a okupljenim članovima u ovim organizacijama su se obratili predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla Enver Bijedić, te predsjednici opštinskih organizacija Lukavac i Srebrenik Zlatan Čufer i Ziher Suljić

7. May 2015. | 14:51 | S.K
40442

“U posljednje vrijeme, naša partija je pod lupom javnosti, dok se niko se ne bavi time da se u drugim strankama lideri biraju aplauzom. Valjda je to zbog toga što je SDP BiH pravni nasljednik Saveza komunista BiH, a to je partija koja je pripadala svim građanima, kao što je i SDP pripadao i pripada svim bh. Građanima”, kazao je Nikšić. 

Dodao je da niko više ne spominje aktivaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, „što je poklon koji smo dobili od Evropske unije, a aktuelna vladajuća koalicija nije u stanju zakazati sjednicu državnog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o ispunjenju preostalih obaveza“. 

Nažalost, ističe Nikšić, aktuelnu situaciju u BiH, vladajuće strukture u Republici Srpskoj koriste za zastrašivanje građana, poput hapšenja mladića sa zastavom Republike BiH sa ljiljanima i hapšenja povratnika u Srebrenici, zbog navodnih optužbi za terorizam. 

“Privođenje ovih osoba klasična je zloupotreba ovlaštenja, koje Visoko sudsko i tužilačko vijeće, po službenoj dužnosti mora kazniti, ako želi pokazati da u BiH postoji vladavina prava. Zastava sa zlatnim ljiljanima simbol je otpora svih građana BiH agresiji i pokušaju uništavanja naše države. Ovakvim potezima policije RS, ta činjenica se ne može promijeniti, već, naprotiv, samo dodatno učvrstiti”, rekao je Nikšić. 

Zlatan Čufer je u obraćanju okupljenim naveo da se do sada na području opštine Lukavac reevidentiralo 620 članova. 

“Reevidentiranjem smo pokazali snagu SDP-a, a otvorenim dijalogom, koji je bio rezultat nedavnog skupa u Lukavcu, dokazali smo da svi želimo jači i bolji SDP”, kazao je Čufer. 

Ziher Suljić je na skupu u Srebreniku prezentirao broj od 615 reevidentiranih članova i naglasio kako je ovo dobar pokazatelj stanja u partiji. 

“Vrijeme je za novi početak, gdje će SDP zajedno s ostalim progresivnim snagama u našoj zemlji, vratiti povjerenje građana i pokazati svoju pravu snagu”, dodao je Suljić. 

Predsjednik KO SDP BiH Tuzla Enver Bijedić je naglasio da će proces reevidencije dati kvalitetniji uvid u kvalitete i kapacitete članova. 

“Ovim procesom ćemo vidjeti ko zaista želi dobro SDP-u i ko će nam u budućnosti pomoći da napravimo bolju i jaču partiju. Na nedavnoj sjednici Predsjedništva raspisali smo unutarpartijske izbore 31. maja, a to će biti jedan vrhunski festival demokratije, nešto što, u ovom obimu, nijedna stranka do sada nije uradila”, zaključio je Bijedić, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH. 

Oznake: >

Na vrh