Nezavisni blok: Aktuelni politički lideri su elementarna nepogoda za ovu zemlju

15. Nov 2017. | 20:32 | NV
nb-1

Jutrošnje odgađanje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nastavak je retrogradne politike, skretanja pažnje sa nerada aktuelne većine, kao i opšteg beznađa u kojeg su nas doveli aktuelni politički lideri. Nezavisni blok smatra nedopustivim da se blokira rad institucija Bosne i Hercegovine zbog ratnohuškačke retorike.

“Aktuelni politički lideri zarobljeni u prošlost iz dana u dan koordinirano vode medijska prepucavanja od kojih narodi u Bosni i Hercegovini nemaju nikakvu korist. Nakon izjava lidera SDA i aktuelnog člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Bakira Izetbegovića, lidera SNSD-a i predsjednika entiteta RS, Milorada Dodika, te člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i predsjednika HDZ BiH, Dragana Čovića, mi u ovoj zemlji samo zbrajamo štete, baš kao nakon nekog požara, zemljotresa ili poplave.

Oni su elementarna nepogoda za ovu zemlju. Njihova vizija je očito stalni sukob, od kojeg samo oni i njihovi poslušnici imaju korist. Nažalost, tu vatru samo potpiruju i požar dalje širi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se lažno predstavlja kao faktor stabilnosti na Balkanu. Njegova politika i mediji koje on kontroliše samo nanose štetu i Bosni i Hercegovini i Srbiji, te regiji u cjelini.

Ovakva retorika će samo još više ubrzati odlazak mladih ljudi iz naše zemlje, te neće doprinijeti euroatlanskim tokovima i mogućnostima koje imamo. Nezavisni blok neće graditi novu politiku na tim starim matricama i bit ćemo okrenuti unutrašnjem dogovoru, novoj ekonomskoj politici i viziji koja će Bosnu i Hercegovinu osloboditi aktuelnih političkih lidera i njihovih stalnih friziranih konfrontacija. Stoga, pozivamo na okupljanje političkih snaga koje su spremne da zemlju pokrenemo naprijed i odbacimo aktuelnu politiku svađa i nesposobnosti”, kažu iz Nezavisnog bloka.

 

NV / NAP

Na vrh