Nezavisni blok u Zvorniku osnovao Inicijativni odbor, Čivić i Karić pristupili stranci

13. Oct 2017. | 20:50 | NV
NB u Zvorniku

Nezavisni blok širi svoju organizaciju na prostoru čitave Bosne i Hercegovine, kažu iz ove stranke. U Zvorniku je tako održan sastanak sa građanima-inicijatorima za osnivanje novog političkog projekta, te u  otvorenom i korisnom razgovoru sa ljudima, izražena potreba drugačijeg pristupa i odnosa prema ovom narodu i dijelu BiH.

Osnovan je Inicijativni odbor Nezavisni blok Zvornik koji broji 55 članova i imenovani su koordinatori za sve mjesne zajednice. Nezavisnom bloku pristupili su i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, kandidat koji je dobio najveći broj glasova na direktnim izborima 2014. godine Nedim Čivić, kao i Anel Karić, odbornik u Skupštini grada Zvornika, saopćeno je iz ove stranke.

Skupu u Zvorniku je prisustvovao i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, kao i Sadik Ahmetović, poslanik u Parlamentu BiH iz ove izborne jedinice.

“Nezavisni blok je nova politika u BiH – pokret za normalan život svakoga građanina i izgradnju stabilne države, ravnomjerno razvijene na svakom pedlju. Promjena odnosa prema onima koji su u manjini i žele posao i perspektivu za svoju djecu. To ćemo osigurati, institucije države će raditi za svakoga podjednako, a pravo na podršku države i mogućnost zapošljavanja će biti obezbijeđena za sve, a ne samo za podobne i poslušne kako je današnja vlast uspostavila. Napravit ćemo državu u kojoj će strahovati lopovi i poltroni, a ne pošten svijet i sposobni ljudi koji žele raditi i živjeti od svoga truda”, izjavio Šepić koji je dodao da preko 80 posto Nezavisnog bloka čine novi i mladi ljudi, sposobni i dokazani u svojim poslovima, koji su aktivni na prostoru cijele države i koji žele promijeniti stanje u BiH nabolje, jer “nismo osuđeni na ovakvu vlast bez rezultata i nade za budućnost.”

 

NV

Na vrh