Noć aranžiranja u Sarajevu

22. May 2017. | 22:34 | NV
Fotografija

Pod sloganom: „…kada učenici postaju merchandising stručnjaci“ sutra će se u Sarajevu održati još jedna “Noć aranžiranja” koju sa svojim profesorima organizuju učenici i maturanti  JU Srednje poslovno-komercijalne škole Sarajevo.

U periodu od 18.00 h do 21.00, u ulicama Maršala Tita i Ferhadija, prolaznici će imati priliku vidjeti maturante aranžerkog smjera (Visual mercandiser) kako prema sopstvenim idejnim rješenjima uređuju izloge trgovina: Tally Weijl,  Orsay, Sportlife, French Touch, Beba Kids, Perfois i Dessert.

“Ove trgovine su u proteklom periodu našim učenicima bile “druge učionice“ i svojom podrškom poboljšale uslove praktične nastave, a u konačnici će nam omogućiti da pokažemo kvalitete naših učenika i njihovu spremnost da izađu na tržište rad. Cilj nam je da na atraktivan način skrenemo pažnju na značaj aranžiranja i prednost zanimanja aranžer koji je u savremenoj trgovini neophodan. Ovogodišnju, treću po redu “Noć aranžiranja“ je kao značajan školski projekat prepoznao i podržao Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH i norveški sindikat LO Nedre Romerike“, kaže Adrijana Todorović-Panjeta, profesorica aranžiranja i koordinatorica projekta.

O samom projektu, ali i o radu ove škole i zanimanjima koje ona nudi, zaintersovani će se tokom Noći aranžiranja moći informisati na info pultu kod Vječne vatre.

 

NV

Na vrh