Nova blokada Addiko banke: Članovi udruženja Švicarac spremni na dogovor, banka lobira u Parlamentu

30. Dec 2017. | 08:40 | NV
blokada(1)

“I danas 30. decembra u 11.00 časova građani BIH okovani švicarskom valutom i ropstvom Hypo-Addiko banke, a kojima već dugo godina nije do Nove godine će uplaćivati svoje rate (blokirati šaltere pomenute banke) shodno svojim finansijskim mogućnostima”, saopćeno je iz Udruženja Švicarac.

“Ponovo izlagani od strane Hypo-Addiko banke da su predstavnici udruženja pozvani na sastanak i dogovor sa bankom oko potpisa Memoranduma o sporazumijevanju.

Kažemo izlagani iz razloga što su direktori Hypo-Addiko banke prije tri dana poslali e-mail svim parlamentarcima u kojem ih obavještavaju “da je  predstavnicima udruženja poslat poziv za sastanak”, a što je notorna laž. Predstavnici banke uveliko komuniciraju sa parlamentarcima i iznose neistine omalovažavajući i udruženje i građane – svoje klijente. Mi iz udruženja smo nažalost na to od istih navikli.

Ponovit ćemo da smo spremni za sastanak i dogovor ukoliko sa suprotne strane postoji volja i želja do 09. januara 2018. godine, do datuma kada je i PFBIH u svom zaključku dao krajnji rok za dogovor dvije strane (banka-udruženje) i potpis Memoranduma bez bilo kakvog uslovljavanja bilo koje strane.

Zbog neistina koje je banka kazala parlamentarcima PFBIH, članovi udruženja će i danas vršiti blokade banke uplatom 0,05 feninga i više.

Uplate rata, “blokade šaltera”  će se vršiti u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci Bihaću… Nikad odustati nećemo dok pravda ne pokuca na vrata Hypo Addiko banke, a pokucat će”, saopćeno je iz Udruženja.

 

NV / NAP

Na vrh