Novi rekordi u bečkom turizmu

1. Aug 2017. | 13:33 | NV
(c) W. Schaub-Walzer

Sa skoro 7 miliona ostvarenih noćenja Beč je u prvoj polovini 2017. godine oborio rekord sa čak 4,2% noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine. Broj od 3,2 miliona dolazaka predstavlja porast od 3,6%. Novi rekord ostvaren je i kod prometa smještajnih jedinica koji je od januara do maja 2017. godine iznosio 277,4 miliona eura, što je za 9,6% više nego prethodne godine.

Zanimljiva činjenica je da je svako osmo noćenje u Beču ostvareno zbog održavanja kongresa, a učesnik kongresa po danu potroši 538€, što je duplo više od drugih turista (252€).

Beč je zahvaljujući mnogobrojnim kulturno-historijskim spomenicima, raskošnim građevinama, te raznovrsnoj kulturnoj ponudi već odavno omiljeno odredište turista iz cijelog svijeta.

Osmi put zaredom je glavni grad Austrije na prvom mjestu po kvaliteti života u svijetu. Tome svakako doprinosi veliki udio zelenih površina na gradskom području, ekološki uslovi i standardi, izuzetno dobra socijalna sigurnost, kao i visok nivo zaštite. Među tajne uspjeha kongresnog turizma u Beču doprinosi i međunarodna dostupnost, aktuelni porasti u oblasti hotelijerstva, kao i stalni razvoj grada.

 

NV

Oznake: >

Na vrh