Novi selektor A reprezentacije Amar Osim ili Robert Prosinečki

23. Dec 2017. | 17:18 | NV
dinko_3

Danas je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici održana 16. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića. Na sjednici su bili prisutni svi članova Izvršnog odbora, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz kao i Zvjezdan Misimović savjetnik Izvršnog odbora za fudbalska pitanja.

Na dnevnom redu je bilo osam tačaka, a najviše pažnje i diskusije izazvao je Izvještaj komisije IO nadležne za predlaganje kandidata za selektora “A” reprezentacije. Izvršni odbor je ocijenio da je komisija obavila odličan posao te su sa liste potencijalnih kandidata za selektora reprezentacije izdvojili dva, Roberta Prosinečkog i Amara Osima, sa kojima će se u narednih nekoliko dana obaviti detaljniji razgovori.

Nakon sjednice potpredsjednik NS/FS BiH Milorad Sofrenić kazao je da su listu kandidata za selektora od četiri predložena sveli na dvojicu.

“To su Robert Prosinečki i Amar Osim. U narednih deset dana će se sa njima obaviti konkretni razgovori o njihovim uslovima, te o potencijalnom zaključivanju ugovora”, kazao je Sofrenić.

 

NV / NAP

Na vrh