Magazin>>

Novi svjetski trend “Roomescape” dostupan i u Sarajevu

11. Jan 2017. | 18:24 | NV
es 4

Kao interaktivni vid zabave Roomescape se pojavio prije desetak godina u Japanu, primarno kao teambuilding aktivnost, gdje grupa kolega zajedničkim snagama nastoji prevazići niz zadataka i prepreka u zadanom roku.

Ispunivši cilj zbližavanja te boljeg upoznavanja i funkcionisanja tima nailazi na ekspanziju, kako na ostale kontinente, tako i na društvene sfere i prerasta u izuzetan vid zabave, opuštanja i bijega od vrtoglavog životnog tempa. Ubrzo se u rješavanje misterija Roomescape-a uključuju sve starosne skupine doživljavajući ga kao nezaboravnu avanturu sa svojim najmilijima, porodicom, prijateljima i kolegama.

Naglašavajući timski rad, jedinstveno iskustvo te neupitno povezivanje članova ekipe nalazi se na vrhu liste TripAdvisor preporuka u svim najvećim svjetskim metropolama.

Na dostignutu popularnost možda ponajbolje ukazuju Red Bull mind game eventi gdje se pod pokroviteljstvom ovog branda održavaju i prva takmičenja.

Prateći svjetske trendove samo srce Sarajeva je krajem protekle godine postalo bogatije za jedan ovakav centar koji  već u prvim danima nailazi na izuzetno pozitivne kritike. Riječ je o internacionalnom brandu koji pored centara u Los Angelesu, Madridu, Parizu, Berlinu, Zagrebu, sada nezaboravan provod nudi i građanima Sarajeva kao i mnogobrojnim turistima.

Postepeno se utemeljujući kao sinonim kvalitetno provedenog slobodnog vremena, potičući da se kroz igru uživo kulturno i stvaralački razvijamo, ekspanzija Roomescape-a nas ohrabruje da još uvijek nismo izgubili bitku sa “modernim“ načinom života i u potpunosti se predali digitalnoj eri.

Za više detalja o ovoj vrsti zabave u Sarajevu posjetite Facebook stranicu Fox in a Box RoomEscape Sarajevo.

 

 

NV

 

Oznake:

Na vrh