NS BiH: Halilhodžić iz privatnih razloga ne može biti selektor

Iako je rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine iskazalo snažnu želju i namjeru za angažovanjem Vahida Halilhodžića na upražnjenu poziciju selektora A reprezentacije BiH, poslije razgovora Predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića sa Halilhodžićem, obavljenog večeras u Mostaru, definitivno je potvrđeno da ovaj istaknuti stručnjak neće biti novi selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, saopćeno je iz NS BiH

29. Nov 2014. | 23:06 | D.R
32493

"Kao što je javnosti poznato, delegacija NS/FS BiH je proteklog četvrtka u Makarskoj održala sastanak sa Halilhodžićem, koji se tada nije izjasnio da će preuzeti našu najbolju selekciju, s tim što je ostavljena mogućnost novog sastanka u Mostaru. Međutim, tokom večerašnjeg sastanka, Halilhodžić je predsjedniku Begiću ponovio da iz privatnih razloga u ovom trenutku nije spreman za saradnju sa NS/FS BiH, ali je i naglasio da se nada da će u narednom periodu postati selektor Bosne i Hercegovine", – navodi se u saopćenju.

NS/FS BiH izražava žaljenje što Vahid Halilhodžić, i pored maksimalnih napora rukovodstva NS/FS BiH, nije bio u mogućnosti prihvatiti poziv i preuzeti „A“ reprezentaciju, te mu želi mu mnogo sreće i uspjeha u daljem radu.

Nadležna Komisija Izvršnog odbora NS/FS BiH, na čelu sa predsjednikom Begićem, nastavlja dalje aktivnosti sa ciljem definisanja prijedloga kandidata za selektora, kojeg će birati IO NS/FS BiH.

(Agencija NAP)

Na vrh