NSRS: Deklaracije o genocidu nisu predložene za novu sjednicu

Nova redovna sjednica Narodne skupštine RS-a zakazana je za 20. oktobar, dok zahtjev za održavanje posebnog zasjedanja entitetskog parlamenta o radu Saveza za promjene na nivou BiH nije još ni dostavljen u Skupštinu

7. Oct 2015. | 12:35 | S.K
47921

Posebnu sjednicu o radu Saveza za promjene najavljivao je SNSD, a premijerka RS-a Željka Cvijanović jučer je navela da bi to zasjedanje moglo biti održano do kraja mjeseca. 

Nakon današnje sjednice kolegija entitetskog parlamenta, rečeno je da će se na redovnoj sjednici razmatrati i Prijedlog deklaracije o genocidu NDH-a, a na zahtjev poslanika NDP Dragana Čavića. 

Druge dvije deklaracije, koje su ranije skinute s dnevnog reda, o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, čije razmatranje je tražio Klub poslanika Koalicije "Domovina“, kao i deklaracija o priznavanju genocida nad Jermenima koju je inicirao predsjednik RS-a Milorad Dodik, nisu predložene za ovo novo skupštinsko zasjedanje. 

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić potvrdio je novinarima da je na dnevnom redu 25 tačaka, među kojima i izvještaj o radu Specijalnog tužilaštva RS-a, čije razmatranje su tražili opozicioni poslanici. 

(Agencija FENA)

Na vrh