OŠ "Musa Ćazim Ćatić" proglašena eko školom općine Centar Sarajevo

Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) Sarajevo je, pod pokroviteljstvom Općine Centar, i ove godine realizovao projekt ''Eko škole Općine Centar'', koji ima za cilj podizanje svijesti u obrazovnim institucijama o očuvanju životne sredine

25. Dec 2013. | 16:34 | A.K
16609

Ove godine titulu eko škole dobila je Osnovna škola ''Musa Ćazim Ćatić''.

Tim povodom je u prostorijama te obrazovne ustanove 20. decembra 2013. godine održana završna manifestacija na kojoj su predstavljene ekološke aktivnosti škole, potom je otvorena izložba učeničkih likovnih radova o temi ekologije i upriličen prigodan kulturno-umjetnički program.

Na toj svečanosti je eko koordinatorici škole ''Musa Ćazim Ćatić'' Zumri Topuz uručen certifikat i eko zastava koju su zajednički kreirali predstavnici Općine Centar i COOR-a.

Kako bi ova škola dobila status eko škole njeni predstavnici su osnovali eko odbor, usvojili eko kodeks i upriličili izložbe likovnih radova o čuvanju i zaštiti okoliša. Osim toga, predstavnici Centra za okolišno održivi razvoj su ocijenili pozitivnim stanje okoliša oko škole ''Musa Ćazim Ćatić'', čime su ispunjeni svi uslovi za dobijanje statusa eko škole.

Općina Centar je za ovaj projekt iz budžeta za 2013. godinu izdvojila 3.000 KM.

Na području središnje sarajevske općine prethodnih godina tri osnovne škole su dobile status eko škole ''Hasan Kaimija'', ''Safvet-beg Bašagić'' i ''Nafija Sarajlić'', saopćeno je iz Općine Centar.

(Fena)

Na vrh