Obojena revolucija se vratila kući: Soroš protiv Trumpa

14. Nov 2016. | 19:57 | NV
soros-

Milijarder George Soroš okupio je liberale na trodnevnoj konferenciji, kako bi osmislili plan u borbi protiv pobjednika američkih predsjedničkih izbora Donalda Trumpa, piše “Politico”.

Prema navodima tog lista, konferencija je počela u nedelju uvečer u Mandarin Oriental hotelu, a prisustvuju i šefica demokrata u Senatu Nanci Pelosi, kao i senatorka Elizabeth Warren, prenosi Tanjug.

Na trodnevnoj konferenciji detaljno se razrađuje strategija sabotaže Trumpovog plana u prvih 100 dana mandata, koji ova grupa smatra “užasnim napadom na dostignuća odlazećeg američkog predsjednika Baracka Obame”, prenosi “Blic”.

Predsjednica Demokratske alijanse, kluba koji je sponzor ove konferencije, Gara La Marche najavila je da će se odupirati Trumpovoj administraciji.

“Politico” navodi da, iako rijetko dolazi na sastanke Demokratske alijanse, Soroševo pojavljivanje na ovom skupu ukazuje da je spreman da “pomrsi račune Trumpu”.

Podsjetimo, George Soroš je jevrejski milijarder i mađarskog je porijekla. Jedan je od najvećih donatora američkih demokrata, a mediji prenose da je ove godine toj stranci donirao čak 25 miliona dolara. Poznat je i širom svijeta po finansiranju svakojakih pobuna, koje su kasnije nazivane obojene revolucije.

Kakve će mjere poduzeti i koliko će u tome uspjeti ostaje da se vidi.

 

NV / Tanjug / foto georgesoros.com

Na vrh