Odbojkaši Slobode pokušat će izboriti Premijer ligu BiH

Za ovu sezonu podigli smo ljestvicu naših ambicija, pogotovo ako se formira jedinstvena Superlige Federacije BiH. To znači da će konkurencija biti mnogo jača nego lani, ali i kvalitet odbojke koju ćemo morati prezentirati, izjavio je trener odbojkaša tuzlanske Slobode Josip Vojnić na početku priprema za narednu sezonu

15. Aug 2016. | 13:45 | Dž.A.
fena_odbojka_sloboda_tuzla

Foto FENA

Stručni štab Slobode računa na sve igrače iz prošle sezone, a mnogi od njih prvi put su nastupali u seniorskoj konkurenciji.

“Ekipa je mlada i perspektivna. Odbojkaški savez FBiH najavio je osnivanje jedinstvene Superlige sa 11 klubova, što nam nameće puno veće obaveze. Želja nam je plasman u sami vrh tabele, a nećemo se libiti da uzmemo prvo mjesto ako nam se ukaže prilika. Ipak, pored ovakvih rezultatskih ambicija, nećemo zaboraviti razvoj naših mlađih igrača pred kojima je svijetla perspektiva”, kaže za Fenu Josip Vojnić.

Kako je najavljeno, igrači Slobode pripreme do početka prvenstva obavit će u dvorani Mejdan i još nekoliko manjih sala u Tuzli, te na stadionu Tušanj.

“Najveći dio bazičnih priprema bit će obavljen do kraja augusta, a u septembru počinje uigravanje ekipe u dvorani. U tome smislu, za drugu polovicu idućeg mjeseca planirano je odigravanje više kontrolnih utakmica”, najavio je Vojnić.

 

(FENA)

Na vrh