Odović: Kvalitetniji smo od Balzana, ali ne smijemo se opustiti

Fudbaleri Željezničara u četvrtak će igrati revanš susret 1. pretkola Evropske lige protiv malteškog Balzana

8. Jul 2015. | 17:05 | S.M
43621


Prvi meč na Malti završen je s 2:0 u korist viceprvaka Bosne i Hercegovine, a strateg ''plavih'' Milomir Odović upozorio je na današnjoj konferenciji za medije da revanš susret ipak treba odigrat u maksimalnom angažmanu i s dozom opreza.

"Znamo šta možemo očekivati od Balzana u ovom susretu. U svakom slučaju očekujem maksimalni angažman igrača i plasman u naredno kolo takmičenja. Vjerujem da možemo nametnuti našu igru i ponovo pobijediti, ali ne treba se opustiti i potcijeniti protivnika", izjavio je Odović.

Trener Željezničara ističe da je ekipa u posljednje vrijeme intenzivnije trenirala jer se priprema i za novu sezonu Premijer lige BiH u kojoj se ponovo želi boriti za sami vrh ligaške tabele, te da ga raduje povratak Kerima Memije u ekipu.

Kapiten i golman tima sa ''Grbavice'' Marijan Antolović nije imao mnogo ''posla'' u prvom meču na Malti, a nada se da će se isto ponoviti i u revanšu. Ipak, naglasio je da protivnika treba poštovati.

"Nadam se da opet neću imati mnogo posla, te da ćemo uz maksimalni angažman pobijediti i još jednom pokazati da smo kvalitetnija ekipa. Sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje", rekao je Antolović.

Revanš susret između Željezničara i Balzana će biti odigran u četvrtak na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u 21.15 sati.

Željezničar je danas potpisao i jednogodišnji sponzorski ugovor s kompanijom Porsche d.o.o kroz brend ''Škoda''.

(Agencija FENA)

Na vrh