Održan VI. šahovski turnir povodom Dana Državnosti Bosne i Hercegovine

25. Nov 2016. | 17:58 | NV
image

Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, u petak, 25. 11. 2016. godine, u klubu „SSH“ u Sarajevu , održala je VI. šahovski turnir povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Općine Novo Sarajevo.

Turnir je otvorio prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo prof. dr. sc. Marinko Pejić.

O značaju obilježavanja 25. novembra/studenog, predavanje za sve sudionike turnira održao je doktor komunikoloških znanosti i kulturni djelatnik Marijo Pejić, koji je istaknuo sljedeće:

„Najvažnija značajka ZAVNOBIH-a je antifašizam, odnosno borba svih naroda BiH protiv fašizma. Osim toga, ZAVNOBIH je temelj građanske BiH, jer su u prvom planu bila istaknuta građanska prava, koja podrazumijevaju i pravo na vjeroispovijest i narodnu pripadnost te ravnopravnost svih ustavnih naroda na cijelom području BiH. ZAVNOBIH je legitimirao bosanskohercegovačko povijesno naslijeđe, odnosno bio spona između bogate bosanskohercegovačke povijesti i referenduma za neovisnost RBiH iz 1992. godine, tako da slobodno možemo kazati da je ZAVNOBiH značajan za kontinuitet državnosti BiH i predstavlja temelj moderne države“.

Na VI. šahovskom turniru povodom Dana državnosti BiH postignuti su sljedeći rezultati:

  1. mjesto – Ešef Korjenić
  2. mjesto – Srđan Zlobec
  3. mjesto – Goran Ferhatović

Sudac ovogodišnjeg Šahovskog turnira je bio Mirza Miralem, a voditeljica mr. Ivana Krstanović.

Po svršetku službenog dijela turnira, upriličen je kulturno-zabavni program, u kojem je nastupila Pedagoško-glazbena skupina „Pravo lice“

Projekt je podržan od strane Općine Novo Sarajevo.

 

NV

Na vrh