Održana promocija knjige “Ekonergijska paradigma” prof. dr. Aleksandra Kneževića

13. Feb 2018. | 15:52 | NV
AK (20)

U sarajevskom ateljeu Figure, jučer je održana promocija knjige “Ekonergijska paradigma”, prva knjiga, autora prof.dr. Aleksandra Kneževića. Promocija je izazvala veliko interesovanje i sala ateljea je bila ispunjena. Promociji knjige su se odazvali brojni prijatelji i poznanici, kao i brojni stručnjaci koji godinama prate rad prof. Kneževića.

Knjiga “Ekonergijska paradigma” prikazuje značajne događaje u gradovima BH i regiji pružajući znanja o menadžmentu kvaliteta zraka za proteklih 50 godina. U knjizi je dato više  priloga vezano za korištenje energije u Sarajevu u periodu 1992. -1995. godina, kao i razvoju stručnih aktivnosti.

Kroz knjigu se navode stručni osvrti akademika i publicista kao što su akademik prof. dr. Kemal Hanjalić, prof. dr. Tarik Kupusović, publicist Nijaz Abadžać i mnogi drugi.

Izdavač knjige je Regionalni centar za edukaciju i informisanje iz održivog razvoja za Jugoistočnu Evropu (REIC).

Moderator promocije knjige Ekonergijska paradigme bila je Jasmina Čomić, direktorica konsaltinga u firmi CETEOR, koju je prof. Knežević osnovao 1992. godine.

O značaju djela profesora Kneževića govorili su prof. dr. Tarik Kupusović i prof. dr. Viktor Simončić. Dotakli su se različitih aspekata koji su važni u procesima upravljanja kvalitetom zraka kao i mnogim drugim temama vezanim za održivi razvoj BiH.

Na kraju promocije prisutnima se obratio i autor knjige prof. dr. Aleksandar Knežević koji je istakao da u svojoj knjizi pokušava kroz poruke i anegdote dati ljudima bližu sliku šta je ustvari potrebno raditi i na koji način se spustiti u stvarnost. Nastoji knjigu predstaviti i protumačiti kao životnu inspiraciju i nadahnuće za lično usavršavanje, ali i za doprinos društvu općenito.

Dio tekstova profesora Kneževića, a koje je pisao za Novo vrijeme, možete pročitati na ovome linku.

AK (12)

NV

Na vrh