Održano prvo kros takmičenje u historiji Konjica

Takmičenje u kros trčanju za učenike osnovnih i srednjih škola upriličeno je danas u Konjicu, u okviru obilježavanja 22. godišnjice 4. muslimanske slavne brigade

4. Apr 2016. | 19:03 | D.R
57140


U okviru te manifestacije, također je upriličeno učenje Jasina na konjičkim Šehitlucima te obilazak Trga Alije Izetbegovića i Musale, dok je za večeras planirano održavanje akademije, odnosno centralne svečanosti.

Nezim Halilović – Muderis, ratni komandant 4. muslimanske slavne brigade, u izjavi za Fenu kazao je kako je prijatno iznenađen velikim odzivom mladih ljudi na današnjoj manifestaciji.

“Nadamo se da će ovakve manifestacije otrgnuti od zaborava ono što se dešavalo Bošnjacima u protekloj oružanoj agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu”, – kazao je Muderis te dodao kako je cilj ove manifestacije podsjetiti mlade ljude o tome kako su njihovi vršnjaci u vrijeme agresije na RBiH jurišali na neprijateljske rovove, te svojom krvlju, životima i imetkom branili državu Bosnu i Hercegovinu.

Nermin Vrtić, organizator takmičenja u kros trčanju, kazao je za Fenu kako je današnji događaj organizovan najviše zbog toga što je historija od 1992. – 1995. godine “dobro preskočena u školama”, te da je to prilika mladima da nauče gdje su to njihovi očevi i njihovi vršnjaci učestvovali i šta su radili za vrijeme oružane agresije na RBiH.

(Agencija FENA)

Na vrh