Oduzeto 1.030 kutija cigareta i 124 kg duhana

Službenici UIO u saradnji sa kolegama iz Granične policije BiH izvršili su pretres jedne porodične kuće u Orašju, čije prostorije su korištene za smještaj robe, kao i pretres putničkog motornog vozila u vlasništvu S.N. iz Brčkog, saopćeno je uz UIO BiH

7. Feb 2016. | 13:07 | S.M
54197


Prilikom izvršenog pretresa pomoćnih objekata i navedenog vozila, pronađene su cigarete Walter Wolf, York, Marlboro, Ronhill, Bond i dr. u ukupnoj količini od 1.030 paklica, kao i rezani duhan u količini od 24 kg, bez akciznih markica i sa akciznim markicama Hrvatske, Srbije i Kosova. Protiv osumnjičenog lica bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, iz člana 210 a Krivičnog zakona BiH.

Ovlašteni službenici UIO u sardnji sa službenicima Policijske stanice Modriča, na putnoj komunikaciji Bosasnki Šamac – Modriča, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila u vlasništvu E. S. iz Banja Luke, te su u unutrašnjosti vozila u prtljažniku pronašli četiri crne vreća sitno rezanog duhana u količini od 100 kg. Protiv gore navedenog lica bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Doboju zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj kažnjiv kaznenim odredbama Zakona o akcizama u BiH. Ova se roba nezakonito prodavala na tržištu BiH, stoji u saopćenju.

Oznake: >

Na vrh