Općina Novi Grad: Besplatna edukacija mladih iz oblasti pokretanja samostalnog biznisa

Općina Novi Grad Sarajevo, u okviru projekta Youth AdriNet - IPA Adriatic, organizira besplatan edukativni program za mlade pod nazivom "Razvoj poduzetničkih vještina i alata za pokretanje samostalnog biznisa"

25. Jul 2013. | 10:00 | F.M.
ec

ec.jpg

Obuku, koja se održava u vili Hadžihalilovića na Dobrinji proći će 20 osoba starosne dobi od 17 do 29 godina, različitih profesija i zanimanja, rečeno je u Općini Novi Grad.

Trening je edukativnog karaktera namijenjen mladima u cilju osposobljavanja za pokretanje samostalnog biznisa.

Polaznici treniga će imati priliku da uče po sistemu najboljih praksi koje se primjenjuju u zemljama partnerima u projektu Youth AdriNet, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Albaniji i BiH.

Cilj projekta kojeg zajednički provode tim NVO "Centar za Evropski put" – CEP iz Sarajeva uz tehničku podršku Centra za mlade Općine Novi Grad Sarajevo i Radnog tima projekta je podizanje vještina i znanja potrebnih za uspješno poslovanje i djelovanje u društvenoj zajednici.

Edukativni program će se implementirati parcijalno u periodu juli/septembar tekuće godine, a sadržavat će 40 sati teorijske nastave, 40 sati praktičnog rada prekograničnog karaktera i 16 sati konsultacija za mlade za izradu određenih biznis planova.

Projekat Youth Adrinet rezultat je aplikacije prema IPA Adriatic fondu Evropske komisije u kojem je vodeći partner italijanska provincija Goricija, a Općina Novi Grad Sarajevo i još 12 gradova/općina/organizacija jadranske regije, su krajnji korisnici projekta, koji ima za cilj razvijanje omladinske politike, širenje dobrih praksi i iskustava vladinog i nevladinog sektora prema mladima i s mladima, kažu u Općini Novi Grad.

Izvor: Fena

Na vrh