Općina Novo Sarajevo pomaže izgradnju "Roditeljske kuće"

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor discipline za nauku, edukaciju i razvoj Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Zoran Hadžiahmetović i predstavnici Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" danas su obišli gradilište "Roditeljske kuće" u krugu Pedijatrijske klinike na Jezeru

15. Dec 2014. | 16:50 | D.R
33354


Povod obilaska gradilišta je donacija Općine Novo Sarajevo od 5.000 KM za izgradnju Roditeljske kuće.

Načelnik Koldžo je istakao da je Općina Novo Sarajevo od početka dio ovog projekta zajedno s Udruženjem "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Predsjednica Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" Lejla Kamerić pozvala je sve općine u Federacije BiH da se uključe u akciju i pomognu izgradnju Roditeljske kuće.

Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666 kvadratnih metara, imat će suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija s igraonicom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, sala za sastanke i fizikalne vježbe, te po jedna prostorija za psihologa i Udruženje.

U toku su radovi na ravnom krovu i priprema za fasaderske radove, dok je prije toga završena prva fazu grubih građevinskih radova i postavljanje vanjske stolarije.

Udruženje je do sada prikupilo oko 600.000 KM, a vrijednost realizacije projekta iznosi 1.200.000 KM.

(Agencija FENA)

Na vrh