Općina Vogošća: Načelnik Smajić upriličio prijem za žene koje su bile pripadnice Armije RBiH

8. Mar 2018. | 21:17 | NV
om 5_800x533

Tradicionalno, povodom 8. marta Dana žena, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić ugostio je pripadnice jačeg spola, žene, majke, sestre koje su obilježile jedan dio historije ove zemlje, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Riječ je ženama koje su u najtežim trenucima za ovu zemlju s puškom u ruci stale rame uz rame sa braniteljima Bosne i Hercegovine, ženama koje su i same bile borci, ili su na drugi način svesrdno pomagale borcima.

Obraćajući se heroinama, načelnik Smajić se zahvalio za sve što su učinile u odbrani Bosne i Hercegovine, ali i na onome što danas rade, odgoju djece, čuvanju porodice, aktivnoj ulozi u svim društveno-političkim tokovima te naglasio kako žene imaju značajnu ulogu u razvoju društva na svim poljima, ali i da im treba dati više prostora da mogu pokazati svoju hrabrost i snagu s kojom pokreću svijet.

Bosanske heroine koje su dale nemjerljiv doprinos u odbrani naše države od načelnika Smajića su dobile prigodne poklone, a sam događaj uljepšali su Latif Močević i Merima Kadrić.

Današnji prijem su organizovali Općina Vogošća i Koordinacija boračkih uduženja općine Vogošća.

 

NV

Na vrh