Opozicija u RS blokirala rad Narodne skupštine RS

12. Sep 2017. | 21:31 | NV
bn

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS zaprijetili su večeras da će fizički spriječiti rad parlamenta zbog nepoštovanja zakona i ustava, javila je BN TV.

Jedan od opozicionih poslanika rekao je za agenciju Patria da će opozicija učiniti sve da spriječi kršenje poslovnika i zakona, što su vladajuće patrije do sada radile.

“Nećemo dozvoliti da se rad Skupštine održava na ovaj način sve dok se ne budete poštovali zakon i dok na dnevni red ne stavite izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS. Na najbrutalniji način ste onemogućili da raspravljamo o tom jednom od ključnih dokumenta – revizorskom izvještaju”, rekao je večeras poslanik NDP-a Dragan Čavić.

Nakon cjelodneve rasprave u kojoj su poslanici opozicije upozoravali da je prekršen poslovnik i zakon, večeras su saopštili da “više neće dozvoliti da se u Narodnoj skupštini RS održava rad na ovaj način“.

“Neće biti više ovakvog rada i silovanja demokratije”, rekao je Čavić, navodeći da će opozicija to spriječiti na sve moguće načine, sve dok ne budete davali odgovore na poslanička pitanja u predviđenom roku i dok ne budete poštovali zakon i ponašali se onako kako i dolikuje jednom parlamentu“, dodao je Čavić.

Reagovao je potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je vodio skupštinu, dajući pauzi od pola sata, ali su poslanici opozicije stali na prostoru gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo kako bi spriječili nedemokratski rad parlamenta, prenosi NAP.

 

NV / NAP

Na vrh