Osmanović-Pease: Potrebno institucionalno rješenje za Zemaljski muzej BiH

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovarao je s novoimenovanom direktoricom kancelarije za odnose s javnošću američke ambasade u Bosni i Hercegovini Leah Pease o mogućnostima za saradnju, s posebnim akcentom na obrazovanje i kulturu

12. Aug 2016. | 13:30 | Dž.A.
osmanovic

Osmanović je informirao sagovornicu o koordinacijskoj ulozi Ministarstva u ovim oblastima. U razgovoru je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja dvije institucije bila izuzetno dobra, te su razmijenjena mišljenja o aktuelnim reformskim procesima u oblasti obrazovanja u BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Posebna pažnja posvećena je institucijama kulture u BiH. Ponovljena je obostrana opredjeljenost za rješavanje statusa institucija kulture, te je posebno naglašena potreba institucionalnog rješenja za Zemaljski muzej BiH.

Ministar Osmanović i direktorica kancelarije za odnose s javnošću američke ambasade Leah Pease apelovali su i na pomoć Zemaljskom muzeju u otklanjanju šteta nastalih u nevremenu prošlog mjeseca, kada su podrumske prostorije Muzeja poplavljene, navodi se u saopćenju.

 

(FENA)

Na vrh