Osmanović primio delegaciju Memorijalnog bokserskog turnira „Hakija Turajlić“

24. Nov 2016. | 15:35 | NV
231116boks

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je delegaciju Organizacionog odbora Memorijalnog bokserskog turnira „Hakija Turajlić“, koji su ministra informirali da se turnir ove godine održava jubilarni dvadeseti put.

Osmanović je naglasio da dvadeset godina tradicije jedne sportske manifestacije u našim uvjetima respektabilno postignuće i istakao spremnost Ministarstva civilnih poslova da u okviru svojih nadležnosti podrži ovaj izuzetan sportski događaj.

Članovi Organizacionog odbora  Memorijalnog bokserskog turnira „Hakija Turajlić“ naglasili su da čine maksimalne napore da događaj organiziraju na vrhunskom nivou, te upozorili da društvo treba da posveti pažnju amaterskom i olimpijskom sportu. Najavili su da će na turniru učestvovati  oko 40 boksera iz 8 država te su izrazili su žaljenje što je loša finansijska situacija uticala i na smanjenje broja učesnika u odnosu na prethodne godine te poručili da očekuju da će kvalitetom boksa dodatno promovirati ovaj sport u BiH.

 

NV

Na vrh