Osmijesi mališana obilježili su takmičenja u Konjicu, Tomislavgradu, Vitezu i Tešnju

14. Jun 2017. | 22:44 | NV
05

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini, sedme BH Telecom Sportske igre mladih, nastavile su svoje putovanje te uveselile mališane u Konjicu, Tomislavgradu, Vitezu i Tešnju.

Druženje, zabava i smijeh obilježili su takmičenja među najmlađima, a nagrada za najbolje je plasman na Veliko finalu Igara u Sarajevu.  Specijalni partner Sportskih igara mladih i ove godine je Olimpijski komitet BiH.

Mališani u Konjicu su najviše uživali u Poli CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, a ekipa „Bambino Real U10“ ostvarila je plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu.  Coca-Cola CUP, takmičenje u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi osvojili su dječaci iz ekipe „Sinovi Hercegovine“.

Nakon održanih takmičenja u Konjicu, radosna SIM turneja radosti krenula je put Tomislavgrada. Mališani su u ovom gradu učestvovali u takmičenjima u nogometu, košarci te igri između dvije vatre.

Osvajači Bingo CUP-a, takmičenja u košarci, bila je ekipa „Tomislavcity“ u muškoj kategoriji, dok je na Plazma CUP-u, takmičenju u odbojci najuspješnija bila ekipa „Turbina“ iz Jablanice.

U Vitezu su pored nogometa, košarke te igre između dvije vatre, mališani iskoristili sunčan dan te uživali na Lutrija BiH CUP-u, takmičenju u odbojci na pijesku.

“Sretne smo što smo pobijedile na Lutrija BiH CUP-u u odbojci na pijesku te što smo se uspjele plasirati na finalno takmičenje u Sarajevu. Ovo nam je druga godina kako učestvujemo i svake godine se odlično zabavimo“ Laura Džandara i Barbara Smiljanić, pobjednice takmičenja u odbojci na pijesku.

Stotine osmijeha u Tešnju ispunile su Gradsku dvoranu u Tešnju te Osnovnu školu Huso Hodžić. Najmlađi su uživali u Quickie CUP-u, takmičenju u igri između dvije vatre, a najuspješniji mališani su nagrađeni medaljama.

Tešanj je dobio i svoje predstavnike AzelFrance takmičenju u stonom tenisu. Najuspješniji bili su Alen Mešić i Iman Kantić, u starijoj kategoriji, dok je u mlađoj kategoriji, najuspješniji bio Abdulah Jašić.

Igre u narednom periodu nastavljaju svoju radosnu turneju u Orašju, Gradačcu i Brčkom, a svi mališani koji žele saznati zašto su Igre zakoooon, mogu se, potpuno besplatno, prijaviti na www.igremladih.ba.

 

NV

Na vrh