Ostvaren prvi rezultat za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom

2. Feb 2017. | 21:24 | NV
1234

U utorak u talijanskom gradu Tarvisio završeno je Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom.

Našu državu, pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta BiH, na ovom velikom sportskom događaju sa trenerom Leonom Svetlinom, predstavljala je državna reprezentativka Ilma Kazazić.

Nakon prvog dana takmičenja i nezavršene vožnje u disciplini veleslalom, u utorak je Ilma uspjela u slalomu odvesti obje vožnje i završiti na 11 mjestu, što je ujedno Bosni i Hercegovini donijelo prvi historijski rezultat ostvaren na Svjetskom prvenstvu.

Iako su prve zajedničke treninge napravili, nešto malo prije odlaska na ovaj sportski događaj, Ilma i Leon, imaju velike planove za predstojeće Parolimpijske igre, koje će se od 9. do 18. marta 2018. godine, održati u južnokorejskom gradu Pyeongchangu.

Kažu, ovo je tek početak i iskustvo više, a za prave rezultate, svjesni su treba više uslova i finansijske potpore.

Naš tim se u srijedu navečer vratio u Bosnu i Hercegovinu, a za 10-tak dana očekuje ih nastup na Evropa kupu u Kranjskoj Gori i Sljemenu, a krajem ovog mjeseca i nastup na Mokroj Gori u Srbiji.

Paraolimpijski komitet Bosne i Hercegovine, iako sam u teškoj situaciji, pokušati će našem timu pružiti pomoć, kako bi ovaj dvojac, što bolje predstavio Bosnu i Hercegovinu na predstojećim paraolimpijskim igrama.

 

NV

Na vrh