Otvoren prvi Tuzla Info centar

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je otvorio prvi Tuzla Info centar, u centru grada na Kapiji, u ulici Turalibegova

30. Mar 2015. | 19:20 | D.R
38555


U pozdravnom govoru istakao je da su građani Tuzle, poništenjem privatizacije nekoliko javnih preduzeća, vratili svoje pravo na raspolaganje javnim dobrima koja se ne mogu i ne smiju privatizirati.

Tuzla Info centar je nastavak prakse kreiranja povoljnijeg ambijenta za život građana.

Unutar tog centra, koji je prvi te vrste u regionu, građanima su na raspolaganju usluge javnih preduzeća: Vodovod i Kanalizacija, Centralno grijanje, Komunalac, Komemorativni centar, Saobraćaj i Komunikacije te Javne ustanove Naše dijete Tuzla.

Osnovna karakteristika i prednost Tuzla Info centra je mogućnost plaćanja usluga javnih preduzeća, dok će JU Naše dijete građanima pružati samo informativne usluge, a naplatu će i dalje vršiti putem banaka.

Otvaranjem tog centra, građanima je u savremenom i modernom ambijentu omogućeno lakše, brže i jednostavnije informisanje o mogućnostima i radu javnih preduzeća, a najveća prednost je što se sve nalazi na jednom mjestu, u istom objektu, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzla.

(Agencija FENA)

Na vrh