Otvorena izložba "Moja duša je zarobljena u drvetu"

U galeriji Preporod otvorena je prva samostalna izložba radova "Moja duša je zarobljena u drvetu" Nerine Kadrić, u okviru 32. Međunarodnog festivala Sarajevo Sarajevska zima 2016. - Duša

6. Mar 2016. | 19:20 | A.S
55633

Izložbu je otvorio Ibrahim Spahić i voditeljica galerije Preporod Mirsada Baljić.

Prilikom otvaranja izložbe Spahić je istakao da je to "značajan trenutak u njenom likovnom stvaralaštvu i da je likovna scena obogaćena još jednom umjetnicom koja će ovom svojom prvom samostalnom izložbom nesumnjivo ostaviti značajan trag ne samo na festivalu nego i u likovnom životu naše zemlje".

"Nerina Kadrić je svojom prvom samostalnom izložbom predstavila svoj čudesni svijet sa jezikom koji je stekla na akademiji likovnih umjetnosti i na način na koji je predstavila radove "Moja duša je zarobljena u drvetu", kazao je direktor Festivala Sarajevo Sarajevska zima Ibrahim Spahić.

Povodom ove prve samostalne izložbe Nerina Kadrić je rekla da je njen rad rezultat najdubljih i dramatičnih suočavanja sa životom na način da je prepoznala da je duša zarobljena u drvetu koja odolijeva zahvaljući zaštiti i snazi drveta izvorno onome što život nosi kroz oluje.

(Agencija FENA)

Na vrh