Otvorena izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

U prostorijama velike galerije Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg  u ponedjeljak uvečer otvorena je izložba studenata ALU Široki Brijeg

12. Apr 2016. | 08:14 | A.D.
Izlozba studenata ALU Siroki Brijeg

Izložba se održava u okviru kulturnog programa, sada već tradicionalne manifestacije „Dani Studentskog zbora“ u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

U ime studenata ALU i organizatora izložbe,nazočnima se obratio Marko Ramljak. U prigodnom obraćanju spomenuo je važnost Akademije kao sastavnice Sveučilišta i predstavio umjetničke radove koje su svi prisutni gosti imali prilike za vidjeti. Na kraju,zahvalio je vodstvu Akademije i Studentskom zboru Sveučilišta na uloženim naporima za  promicanje kulture i kulturnih događaja na području Hercegovine istaknuvši nadu kako će ova izložba prerasti u tradicionalan događaj, priopćeno je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Zamjenica predsjednice Studentskog zbora, Katarina Herceg izrazila je zadovoljstvo urađenom izložbom, naglasivši važnost njegovanja i promicanja kulturnih događaja u našoj sredini.

“Studentski zbor Sveučilišta i dalje intenzivno radi na integraciji i približavanju udaljenijih fakulteta prema studentima središta kampusa.Ova izložba bila je idealna prilika da mnogi studenti dođu i posjete ovo prekrasno zdanje Akademije likovnih umjetnosti  i upoznaju se sa radom svojih kolega umjetnika.Izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalu domaćinima i sigurni smo kako će izložba studenata ALU postati tradicija u okviru manifestacije Dana Studentskog zbora”, kazala je Herceg.

Čast otvorenja studentske izložbe pripala je dekanu Akademije likovnih umjetnosti,prof.dr. Stjepanu Skoki koji je pohvalio inicijativu i angažman studenata ALU i Studentskog zbora na organizaciji izložbe i približavanja samih autorskih djela studentima.

Studentski zbor Sveučilišta za potrebe izložbe organizirao je i poseban izvanredni prijevoz autobusom iz Mostara u Široki Brijeg, stoji u priopćenju.

 

(Agencija FENA)

Na vrh