Papac: Moj prioritet će biti omladinska škola

17. Nov 2017. | 21:31 | NV
1(158)

Zvanično je predstavljen novi sportski direktor FK Željezničar Saša Papac, a tim povodom održana je konferencija za medije.

“Nadam se da ćemo imati uspješnu i korektnu saradnju i nadam se da će Željezničar uz moju pomoć ostvarivati sve bolje i bolje rezultate. Malo šire razmišljam i želio sam da se priključim Željezničaru. Radio sam kao skaut u NS/FS BiH tako da sam već dvije i po godine u radnom odnosu, ušao sam indirektno u bh. fudbal. Sada ulazim još bliže. Obavili smo posljednja dva mjeseca intenzivne pregovore, dobio sam jasnu sliku, ovaj klub ima veliki potencijal, ide prema naprijed i ja želim da budem dio toga”, kazao je Papac.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine istakao je kako će fokus njegovog rada biti omladinska škola kluba.

“Dovođenja igrača će biti mnogo rigoroznija nego do sada. Gledaćemo širu sliku, kroz saradnju šefa stručnog štaba i mene gledaćemo da pravimo što manje grešaka. Moj prioritet će biti fokus na Omladinsku školu. Svaki dobar igrač je dobrodošao. Nebitno koje starosne dobi, i taj stariji igrač koji dođe, može naučiti našeg mlađeg, svaki dobar igrač će biti dobrodošao u naš klub. Ponavljam, fokus će biti kako na prvom timu tako i na omladinskoj školi. To su temelji kluba koji moraju biti jaki i čvrsti”, istakao je Saša Papac.

 

NV / NAP

Na vrh