Pariz: Studenti podžali antivladine proteste u Venecueli

Studenti u francuskoj prijestolnici Parizu, podržali su antivladine proteste u Venecueli koji su također predvođeni studentima

16. Feb 2014. | 18:45 | D.Z
18954

Studenti u francuskoj prijestolnici Parizu, podržali su antivladine proteste u Venecueli koji su također predvođeni studentima.

Studenti koji su se okupili u Champs de Mars ispred Eiffelovog tornja u Parizu, protestovali su protiv venecuelanske vlade. Oni su nosili transparente poput "Diktator Madura, bježi iz zemlje", “Venecuela, nisi sama", "Stop zločinu" i pokazali svoje nezadovoljstvo uz udaranje u šerpe.

Studenti u Venecueli organizovali su proteste u glavnom gradu Caracasu, zbog pritvaranje studenata tokom proslave 200. godišnjice pobjede Venecuele nad španskim jedinicama. Izbili su sukobi između pristalica i protivnika vlade, a u sukobima su poginule tri osobe.

Podsjećamo, Nicolas Maduro je aktuelni predsjednik Venecuele, koji je došao na vlast nakon što je preminuo legendarni venecuelanski lider Hugo Chavez. Maduro je često kritikovan zbog visoke stope inflacije i rastućih sukoba.

(Agencije)

Na vrh