Pavić: Ako se ne dogovorimo sa SNSD-om, razgovarat ćemo sa Savezom za promjene

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić ponovio je danas da, ako razgovori sa SNSD-om ne urode plodom, razgovarat će i sa Savezom za promjene

10. Nov 2014. | 16:40 | D.R
31499


Pavić je u izjavi novinarima podsjetio na obećanje SNSD-a dato prije izbora da DNS ima pravo prvog izbora u slučaju formiranja nove vlasti.

Upitan da li u DNS-u podržavaju Željku Cvijanović kao moguću mandatarku za sastav nove vlade RS-a, kazao da je ova koalicija dogovorila sa SNSD-om da prva ima pravo izbora i da to pravo ostaje.

"Mi se tog prava nismo odrekli i zato smo rekli da, kao koalicija centra, idemo u razgovore s jednom opcijom, a ako ne dogovorimo i s drugom opcijom u RS-u", – precizirao je Pavić.

Naveo je i da priča da bi Koalicija “Domovina” mogla činiti moguću koaliciju sa SNSD-om, DNS-om i socijalistima neprihvatljiva, posebno nakon izajava koje su, tvrdi, prije izbora dolazile iz “Domovine”.

Nakon sastanka s predsjednicima stranaka Napredna Srpska i Srpska radikalna stranka, Adamom Šukalom i Draganom Đurđevićem rečeno je da njihova koalicija s DNS-om ostaje jedinstvena.

"Ove tri stranke i dalje će raditi zajedno, dogovarati se i ići zajedno u koalicije. Želimo da poručimo svima koji žele da angažuju partiju ili pojedince iz ove koalicije da to ne mogu", – zaključio je Marko Pavić.

(Agencija FENA)

Na vrh