PDP: Nismo tražili da nam aferu “helikopter” objašnjavaju pjevačica i piloti, već Vlada RS

5. Jan 2018. | 15:48 | NV
branislav-borenovic-pdp(5)

Poslanički klub Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dalje insistira da dobije civilizovan odgovor iz Vlade RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u vezi sa spornom upotrebom helikoptera.

“Nismo tražili da nam aferu objašnjavaju pjevačica i piloti, jer oni niti odlučuju ko će se i kada voziti, niti vožnju plaćaju”, navode iz PDP.

“Tražimo razuman odgovor iz Vlade Republike Srpske, jer su se njihovi prethodnici zapetljali u silnim opravdanjima i lažima, a odgovor koji je predsjednik Republike Srpske juče dao medijima vrijeđa zdrav razum naroda u Republici Srpskoj. Njegovo objašnjenje o potrebi trenažnih letova za pilote ima smisla jedino ako je Svetlana Ražnatović odlučila da postane pilot u službi Republike Srpske. A ako jeste, i za to tražimo papir”, stoji u pismu PDP.

Klub poslanika PDP uputio je ove sedmice pitanja Vladi RS i ministru unutrašnjih poslova RS u kojem traže objašnjenje o letovima helikoptera Helikopterskog servisa RS 31. decembra 2017. i 1. januara, nakon što je pjevačica Ceca Ražnatović objavila snimak na društvenim mrežama na kojem se jasno vidi da dolazi na novogodišnji nastup u privatni klub u Banja Luci tim helikopterom.

 

NV / NAP

Oznake: >

Na vrh