PDP: SNSD brani hrvatski interes, izdali su Srbe

21. Feb 2018. | 22:25 | NV
branislav-borenovic-pdp(5)

Jučerašnje glasanje SNSD i HDZ u parlamentu BiH protiv konstitutivnosti Srba u hrvatskim kantonima je potvrdilo da umjesto za srpski, SNSD radi za hrvatski interes, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa.

”Ovo je samo dio mozaika koji se sklapa još od predaje/prodaje jasenovačke građe. SNSD i njihov lider istinu o najstrašnijem masovnom pokolju Srba u Drugom svjetskom ratu predali su Hrvatima, čime su Republika Srpska i srpski narod zauvijek izgubili dokaze o genocidu. Zato uopšte nije neobično, čak je i očekivano, da Srbi u FBiH od velikih patriota iz SNSD, umjesto političke podrške dobiju šut-kartu”, poručuju iz PDP-a.

“Koliko su Srbi istinski ugroženi u federalnim opštinama u kojima SNSD i HDZ već godinama suvereno vladaju svjedoči i činjenica da, u opštinama poput Grahova, nemaju ni najobičniji dom zdravlja. Da bi se liječili, iako imaju SNSD u vlasti, moraju da lutaju od opštine do opštine. Nisu konstitutivni, nemaju pravo na srpski jezik i ćirilicu, a srpskoj djeci se nameće hrvatski program obrazovanja. Jučer je potvrđeno da je apsolutno jasno da je SNSD izdao Srbe, samo što još ne znamo – po kojoj cijeni”, navodi se u saopštenju PDP-a.

 

NV

Oznake: > >

Na vrh