PDP: Za težak položaj Srba u Livanjskom kantonu krivi Dodik i HDZ

25. Aug 2017. | 21:27 | NV
borenovic(1)

Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da su SNSD i HDZ najodgovorniji za položaj Srba u Kantonu 10 (Livanjski kanton) u Federaciji BiH.

U saopštenju iz PDP-a navode da je, kako kažu, licemjerno da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Drvaru govori o lošem položaju Srba u Kantonu 10, kada “njegov SNSD sa svojim strateškim partnerom HDZ-om suvereno vlada ovim kantonom punih 10 godina”.

Iz ove stranke, između ostalog, pitaju Dodika šta SNSD čini da se popravi položaj i poboljšaju uslovi života Srba u Drvaru, Glamoču i Bosanskom Grahovu i zašto ne dogovore sa HDZ-om da se srpskoj djeci u ovom kantonu omogući pravo da uče srpski jezik.

PDP smatra da se Dodik Srba u Federaciji BiH sjeti samo kada mu trebaju za skupljanje jeftinih dnevnopolitičkih poena, te da su Dodik, SNSD i HDZ najodgovorniji za položaj Srba u ovom kantonu.

Iz PDP-a poručuju predsjedniku Republike Srpske da ne dolazi na ovo područje dok “on, njegova stranka i njihov strateški partner istinski ne počnu da rade na rješavanju brojnih nagomilanih problema s kojima se Srbi u Kantonu 10 i čitavoj Federaciji BiH suočavaju”

 

NV / Srna

Na vrh