Penzioner koji je vratio Vučiću 5.000 dinara

1. Dec 2016. | 11:21 | NV
MILE

Instruktor letenja u penziji Mile Delić poštanskom uputnicom proslijedio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću jednokratnu pomoć u iznosu od pet hiljada dinara (1 euro je danas 123 dinara) koja je isplaćena penzionerima, sa porukom “Milostinju ne želim, oteli ste mi 307.645 dinara”, piše danas.rs.

Mile Delić ovaj čin objašnjava svojom rezigniranošću zbog Zakona o privremenom načinu uređivanja isplate penzije koji je donijet 2014. godine, jer sada, kako kaže, nakon svih malverzacija, prima samo 47 posto od penzije koja mu sljeduje.

„Otkad je počeo da se primjenjuje zakon, predsjednik Vlade, fudbalskim rječnikom rečeno, igra grubo. Ovim postupkom je uletio u šesnaesterac i postavio đon. E tad nisam mogao izdržati, to je žuti karton što se mene tiče. Ja sam strahovito povrijeđen jer ja imam više radnog staža u leđnom položaju aviona nego što on ima uopšte radnog staža u nekoj firmi“, rekao je Delić novinarima Danasa.

Bivši profesor na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji penzionisao se 1. januara 1994, kada je NATO naredio da se smanji broj vojnika u SRJ. Sada je predsjednik gradskog odbora Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica i član Udruženja sindikata penzionera Srbije. Kaže da sa te pozicije želi da motiviše i druge, prvenstveno penzionere da se bore za ono što su zaradili u svom radnom veku.

„Meni je cilj da namamim penzionere da prikupimo 30.000 potpisa od narodne inicijative pošto imamo podršku iz Skupštine, da taj zakon poništimo. A dalji cilj nam je da Fond PIO vratimo onima kojima pripada. Da njime rukovodi Upravni odbor, sa 21 članom, kao i ranije“. ističe Delić.

 

NV / danas.rs / foto danas.rs

Na vrh