Pet biciklista krenulo iz Sarajeva prema Banjaluci u čast pape Ivana Pavla II

Povodom proglašenja pape Ivana Pavla II svetim udruga Kristov stol iz Zagreba organizira međunarodnu biciklijadu

1. May 2014. | 13:23 | S.K
22349

Biciklisti iz sedam gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje je pohodio papa Ivan Pavao II, započeli su biciklijadu danas u isto vrijeme, a cilj im je u Banjoj Luci.

“U organizaciju ovog događaja uključio se i Biciklistički klub Svetog Franje iz Brestovskog čijih pet biciklista će pokriti dionicu iz Sarajeva do Banje Luke. Za početak utrke uzeto je mjesto gdje je jučer otkriven posvećeni kip svetom Ivanu Pavlu II, a vozit  ćemo tri etape”, kazao je za Agenciju Fena fra Damir Pavić, jedan od pet biciklista koji su danas krenuli iz Sarajeva.

Prva etapa sarajevske trase je do Brestovskog u dužini od 50 km, druga do Podmilačja i svetišta svetog Ive (75 km) i treća do Banje Luke (75 km). 

“Osim iz Sarajeva, biciklisti su danas krenuli iz Zagreba, Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke i Osijeka i svi će se susresti u Banjoj Luci gdje će nam domaćini biti Franjo Komarica, biskup banjalučki”, dodao je Pavić. 

Geslo biciklijade je Proljeće vjere – Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi, a projekt su podržali biskup Komarica, Međureligijsko vijeće BiH, Vojni ordinarijat Republike Hrvatske, IIPT – Internacionalni Institut za Promidžbu mira kroz turizam, Hrvatski biciklistički savez, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i drugi. 

(Agencije)

Na vrh