Petrohemija: Ulaskom u novi segment poslovanja Hifa Oil za kratko vrijeme otvorila nova tržišta u regiji i EU

30. Mar 2018. | 15:48 | NV
IMG_0565

Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, ušavši u petrohemiju kao novi sektor poslovanja za samo nekoliko mjeseci otvorila je nova tržišta za svoje proizvode u regiji i EU. Radi se o širokoj paleti polietilenskih granulata koji se koriste u građevinskoj, prehrambenoj, automobilskoj, industriji elektrotehnike… Hifa Oil plasira ove proizvode za sada pored tržišta Bosne i Hercegovine na tržišta Srbije, Hrvatske, Turske, ali i Njemačke, te Nizozemske.

“Posao se izvrsno razvija. I ovdje su naše kompetencije koje imamo u oblasti poslovanja sa naftnim derivatima došle u punom smislu do izražaja. Pored tržišta regije i Njemačke, namjera nam je da ovaj posao dalje proširimo na ostatak EU. Počeli smo u novembru prošle godine i već smo ostvarili zavidne rezultate, te uvjerili naše dobavljače i kupce da smo u prodaju i distribuciju petrohemijskih proizvoda ušli sa ozbiljnom namjerom da postanemo prepoznatljiv i pouzdan partner, kako u regiji Jugoistočne Evrope, tako i na tržištima zemalja EU”, izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil.

“Razvili smo sistem raznovrsne i kvalitetne ponude, te brze i efikasne dostave sa velikim skladišnim kapacitetima, a trenutno je na stanju oko 1.000 tona različitih materijala. Cilj nam je pružiti sigurnu i brzu isporuku kupcima i amortizovati velike turbulencije koje se često dešavaju u procesu nabavke ovih materijala. Naši najveći kupci su proizvođači LDPE i HDPE folija, proizvođači stiropora, proizvođači PVC profila, proizvođači komponenti za bijelu tehniku kao i proizvođači prehrambene ambalaže. Tokom godine nastojat ćemo proširiti portfelj proizvoda čime ćemo još više uvećati krug dobavljača i kupaca”, navodi se u saopćenju Hifa Oil.

Zanimljivo je da Hifa Oil osim avio goriva – tržišta koje je otvoreno prošle godine, u okviru novog sektora poslovanja sa petrohemijskim proizvodima snabdijeva aerodrome i sa gnojivom “Urea”, a koje se koristi kao jedna od komponenti prilikom zaštite od zamrzavanja površina za uzlijetanje i slijetanje aviona.

 

NV

Na vrh