Počasna priznanja “najbolji školski prijatelji” učenicima Srednje medicinske škole Bjelave

23. Mar 2018. | 20:27 | NV
IMG_3494

Udruženje za razvoj društva Kap, koje je treći put u osnovnim i srednjim školama u Bosni i Hercegovini organizovalo obilježavanje Međunarodnog dana prevencije nasilja u školama (Dan ružičastih majica), dodijelilo je danas priznanja “zbog izuzetne humanosti učenika i doprinosa izgradnji boljeg društva, s ciljem javnog isticanja primjera dobre prakse”.

Podsjećamo, učenici Srednje medicinske škole Bjelave, prošle godine prikupili su 20.000 KM za ekskurziju za učenike koji su u socijalnoj potrebi, tako što su se nakon škole predstavljali bh. kompanijama, organizacijama i institucijama, nudeći se na tržište rada, kako bi osigurali sredstva za ekskurziju za sve učenike.

Ova akcija humanih učenika imala je izuzetno pozitivan odjek nakon što su učenici, učestvujući u različitim aktivnostima i društveno korisnom radu, uspjeli  osigurati finansijska sredstva za odlazak na eksurziju za 36 učenika.

Učenici Srednje medicinske škole Bjelave i ove godine su nastavili sa svojim humanim aktivnostima, tako što je 4B razred ove škole, samoinicijativno prikupio 2.000 KM potrebnih sredstava za liječenje svoje školske drugarice.

Stoga su članovi Udruženja za razvoj društva Kap, koje se bavi projektima iz oblasti obrazovanja i prevencije nasilja u školama, jednoglasno odlučili da se počasna priznanja za “najbolje školske prijatelje 2018” izvan svake konkurencije, dodijele 26. učenika 4B razreda Srednje medicinske škole na Bjelavama, kao i dvojici učenicika 4C razreda Dženanu Hodžiću i Hamzi Omeroviću, saopšteno je iz Udruženja Kap.

 

NV

Na vrh